112-nieuws: Auto in de sloot na botsing in Rhenen | 'Oranjespits' neemt af (2024)

    21 juni, 06:47 4 minuten leestijd

    Provincie Utrecht - In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in de provincie Utrecht. Het is een overzicht van onder meer ongelukken, branden, misdrijven, files en storingen in de regio van vrijdag 21 juni.

    18.30 uur: Drukte op snelwegen neemt af

    De files van eerder vanmiddag op de Utrechtse snelwegen nemen zo langzamerhand af. Op het hoogtepunt stond er ruim 700 kilometer file in het land, in Utrecht was het op de A2 en A27 lange tijd erg druk. Die drukte neemt af en dus is iedereen op tijd thuis voor de voetbalwedstrijd vanavond.

    17.44 uur: Auto in de sloot na botsing

    In Rhenen op de kruising Weteringsteeg met de Zuidelijke Meentsteeg zijn twee auto's op elkaar gebotst. Door de klap kwam een van de twee auto's op z'n kop in de sloot terecht. Inzittenden raakten niet gewond. Volgens de politie kwamen de auto's in botsing door een voorrangsfout. Beide voertuigen zijn weggesleept.

    112-nieuws: Auto in de sloot na botsing in Rhenen | 'Oranjespits' neemt af (1)

    17.20 uur: Nog altijd drukte vanaf Utrecht richting het zuiden

    De oranjefiles op de snelwegen richting het zuiden houden aan. Het is vooral op de A27 druk, vanaf knooppunt Rijnsweerd en tot het Brabantse Werkendam moeten automobilisten rekening houden met flinke vertraging. Ook op de A2 is het behelpen: richting Den Bosch staat het bij afrit Utrecht-Centrum en Culemborg vast.

    De politie heefteen 35-jarige man uit Zeist en een 30-jarige man uit Austerlitz aangehouden voor drugshandel. Al eerder werd door een onderzoeksteam van de politie drugs aangetroffen in een garagebox in Soesterberg. Die vondst wordt in verband gebracht met de twee mannen. In de woningen van beiden verdachten werd ook nog eens verdovende middelen aangetroffen. De verdachten zitten vast voor verhoor.

    112-nieuws: Auto in de sloot na botsing in Rhenen | 'Oranjespits' neemt af (2)

    16.00 uur: Man beroofd van scooter

    Twee mannen hebben vannacht een scooterbestuurder van zijn scooter beroofd. Dat gebeurde rond 00.30 uur op de IJsselsteinlaan in Utrecht. Ze dreigden met een mes en gingen er op de scooter vandoor. Het gaat om twee in het donker geklede mannen, ze hadden een lichtgetinte huidskleur en zijn rond 1.70 tot 1.75 meter groot.

    15.15 uur: 'Oranjespits' al vroeg op gang, flinke files richting het zuiden

    Het Nederlands elftal speelt pas om 21.00 uur maar velen lijken het zekere voor het onzekere te nemen. Vooral op de snelwegen van Utrecht richting het zuiden is het al razend druk. Op de A2 staat over een afstand van meer dan kilometer stil. Ook op de A12 is het tussen Woerden en Utrecht in beide richtingen aansluiten geblazen al komt dat ook mede door de werkzaamheden die de hele maand in beslag nemen. Landelijk staat er liefst 675 kilometer file, laat de ANWB weten.

    [twitter:https://x.com/RWSverkeersinfo/status/1804139489477984570]

    14.00 uur: Lunchende agenten betrappen pinpasdieven

    Amersfoort - Twee mannen zijn gistermiddag in Amersfoort opgepakt omdat ze zich verdacht gedroegen bij een pinautomaat. Ze werden opgemerkt door twee agenten die toevallig langsliepen om een broodje te halen bij de supermarkt. Een van de mannen had een grote hoeveelheid pinpassen bij, meldt de politie.

    LEES OOK Agenten stuiten bij halen broodje op verdachte mannen bij pinautomaat

    13.45 uur: Auto in brand op de A27 bij Nieuwegein

    Op de A27 bij Nieuwegein staat een auto in brand. De afrit vanuit Gorinchem is dicht. Volgens Rijkswaterstaat komt de brandweer ter plaatse.

    [twitter:https://x.com/RWSverkeersinfo/status/1804118068177580143]

    12.44 uur: Kraanwagen met klapband zorgt voor vertraging op A28

    Op de A28 richting Utrecht is vanmiddag een kraanwagen gestrand met een klapband. Dat gebeurde net na knooppunt Hoevelaken. Een rijstrook is dicht. Dat zorgt voor ongeveer 10 minuten vertraging. Rijkswaterstaat denkt dat het tot ongeveer 15.00 uur zal duren om de kraanwagen weer op weg te helpen. Verkeer richting Utrecht wordt vanaf knooppunt Hoevelaken omgeleid via de A1 en de A27.

    [twitter:https://x.com/RWSverkeersinfo/status/1804103194101825725]

    07.30 uur: Half uur vertraging op A12 naar Utrecht

    Nederland is bijna helemaal filevrij, op de A12 naar Utrecht na, schrijft Rijkswaterstaat op X. Tussen Harmelen en knooppunt Oudenrijn moet al het verkeer over twee rijstroken vanwege werkzaamheden. Daardoor heb je daar ongeveer een half uur vertraging.

    05.00 uur: Snelheidsduivels in Utrecht betrapt

    De politie in Utrecht is vannacht druk geweest met het afnemen van rijbewijzen. Op de Marnixlaan in Utrecht werden drie hardrijders betrapt die zich niet hielden aan de snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Ze reden 105, 114 en 116 kilometer per uur. Een van de bestuurders had ook geen rijbewijs bij zich.

    00.00 uur: Dak van Bentley gehaald na botsing

    Op een rotonde op de Koperwieklaan in Bilthoven zijn gisteravond laat een bestelbus en een Bentley tegen elkaar gebotst. De bestuurder van de auto kwam daarbij vast te zitten en dus moest de brandweer ter plaatse komen. Die zaagde het dak van de Bentley eraf om het slachtoffer te bevrijden. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht, zegt de politie. De bestuurder van de bestelbus hoefde alleen ter plaatse nagekeken te worden.

    112-nieuws: Auto in de sloot na botsing in Rhenen | 'Oranjespits' neemt af (4)

    Lees hier het 112-nieuws van gisteren terug:

    LEES OOK 112-nieuws: Auto vernielt trappenhuis garage Amersfoort | Nog een Utrechter aangehouden voor Eritrese rellen

    Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.

    112-nieuws: Auto in de sloot na botsing in Rhenen | 'Oranjespits' neemt af (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Golda Nolan II

    Last Updated:

    Views: 6374

    Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

    Reviews: 85% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Golda Nolan II

    Birthday: 1998-05-14

    Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

    Phone: +522993866487

    Job: Sales Executive

    Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

    Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.