De 5 beste lavalampen: verlichting met een twist - TechGeek (2024)

De lavalamp, die je kent en waar je van houdt, is al meer dan een halve eeuw oud. Geloof het of niet, deze hypnotiserende lampen zijn een creatie van de Britse uitvinder Edward Craven Walker, die de eerste commerciële lavalamp introduceerde in de jaren zestig. Het idee voor de lavalamp kwam toen hij een zelfgemaakt ei zag dat aan het koken was op een fornuis in een pub in Hampshire. Walker was gefascineerd door de beweging van de vloeistof en besloot om een lamp te ontwerpen die op dezelfde manier werkte. Na jaren van experimenteren, had hij eindelijk een ontwerp dat de wereld zou betoveren.

1

Toon meer foto's

PartyFunLights

PartyFunLights - GlitterLamp Multi-Color LED - USB

Met de Glitter Lamp creëer je een gave en ontspannen sfeer inelke kamer. Deze Glitter Lamp heeft van kleur veranderende LED's ende totale hoogte is 34 cm. Sluit de Glitter Lamp eenvoudig aan engeniet van het betoverende effect. In de doos zit de Glitter Lampmet een USB-stroomkabel....

De 5 beste lavalampen: verlichting met een twist - TechGeek (2) Toon prijs

2

Toon meer foto's

Innovagoods

InnovaGoods 25W Magma Lavalamp Tafellamp - Rood

Gemaakt van ABSLicht, comfortabel en praktisch ontwerpLedknop: 3 ledlichtjes met afwisselend blauw, groen en roodlichtSTER-knop: 1 ledlichtje met warm, vast lichtBeide functies kunnen tegelijkertijd of afzonderlijkgeactivieerd worden...

De 5 beste lavalampen: verlichting met een twist - TechGeek (4) Toon prijs

3

Toon meer foto's

Fisura

Fisura Lavalamp Zilver Met Met Oranje Vloeistof En Oranje Lava

Lavalamp zilver met oranje vloeistof en oranje lava van Fisura.Lavalamp in chromen kleur. De lavalamp heeft een typische jarenzeventig kleur en geeft prachtig oranje licht in het donker. Delavalamp is ook kleurrijk als hij niet aanstaat. Hij is 40 x 11centimeter groot, wordt geleverd met...

De 5 beste lavalampen: verlichting met een twist - TechGeek (6) Toon prijs

Werking van een Lavalamp

Heb je je ooit afgevraagd hoe een lavalamp werkt? Hoewel het er magisch uitziet, is de wetenschap erachter eigenlijk vrij eenvoudig. Een lavalamp bestaat uit een doorzichtige glazen container die gevuld is met twee onmengbare vloeistoffen: een wasachtige substantie en een heldere of licht gekleurde vloeistof. Wanneer de lamp aan staat, wordt de was verwarmd, waardoor hij uitzet en opstijgt naar het oppervlak. Wanneer de was afkoelt, wordt hij weer compact en valt hij terug naar de bodem van de lamp. Dit proces herhaalt zich voortdurend, waardoor die fascinerende beweging ontstaat die we allemaal kennen.

Waarom een Lavalamp aanschaffen?

Een lavalamp is meer dan alleen een lamp. Het is een kunstwerk, een gespreksonderwerp en een stressverlichter. Door zijn unieke ontwerp en kalmerende bewegingen kan de lavalamp een rustgevende ambiance in elke ruimte creëren. Of je nu aan het studeren bent, met vrienden rondhangt of gewoon een boek leest, de zachte gloed en betoverende bewegingen van een lavalamp kunnen je helpen ontspannen en focussen. Daarnaast zijn lavalampen ook perfecte cadeaus. Ze zijn uniek, nostalgisch en brengen een vleugje retro flair in elk interieur.

Top 5 lavalampen

1. Fisura Lavalamp Zilver Met Met Oranje Vloeistof

Fisura Lavalamp Zilver Met Met Oranje Vloeistof is zo'n product dat je aandacht trekt. Het voegt een ongelooflijke vleugje stijl toe aan elke kamer. De zilveren basis en kap geven het een strakke, moderne uitstraling, terwijl de oranje vloeistof een gevoel van warmte en gezelligheid brengt. Herinner je je nog die koude winteravonden toen je gewoon een boek wilde lezen onder de zachte gloed van een lamp? Dit product biedt precies dat.

Toon meer foto's

Lavalamp Zilver Met Met Oranje Vloeistof En Oranje Lava

De 5 beste lavalampen: verlichting met een twist - TechGeek (8) Toon prijs

Zo'n lavalamp is niet alleen decoratief. De manier waarop de lava beweegt, is behoorlijk rustgevend. Het kan bijna fungeren als een vorm van meditatie, een manier om je hoofd leeg te maken na een lange dag. Ik herinner me nog dat ik als kind gefascineerd was door het langzame op en neer bewegen van de lava in de lamp.

Het product is ook gemaakt om lang mee te gaan. De constructie is stevig en de lamp zelf is zuinig, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben zonder je zorgen te maken over vervanging. Het licht is ook niet te fel, wat perfect is als je een zachtere verlichting wilt voor je kamer.

Het enige waar je misschien op moet letten, is dat het even kan duren voordat de lamp opwarmt en de lava begint te bewegen. Maar geloof me, het wachten is het meer dan waard. Hier zijn enkele hoogte- en dieptepunten:

Pros

 • Modern design past goed in elke ruimte.
 • Ontspannend effect dankzij de bewegende lava.
 • Duurzaam en energiezuinig.

Cons

 • Het opwarmen kan even duren.

2. i-total Lava Lamp Raket

De i-total Lava Lamp Raket is echt iets unieks. Ken je die betoverende momenten waarop je in de donkere nacht naar de sterren kijkt? Met deze lamp breng je die momenten rechtstreeks naar je kamer.

Toon meer foto's

Lava Lamp Raket - oranje vloeistof met rode lava

De vormgeving lijkt op die van een klassieke raket, wat een speelse draai geeft aan de traditionele lava lamp. De lamp vult je kamer met een warm en zacht licht, waardoor je een gezellige en ontspannende sfeer creëert. Deze raket is niet alleen functioneel als lamp, maar ook als stijlvol decorstuk. Hij is gemaakt van duurzame materialen, dus je kunt er zeker van zijn dat hij lang meegaat.

Wat de i-total Lava Lamp Raket zo bijzonder maakt, is het effect van de lava. Als je hem aanzet, beginnen er glinsterende ‘sterren' rond te dwarrelen, net als in een echte ruimte. Het hypnotiserende effect houdt je urenlang bezig en geeft een kalmerend gevoel. Het is alsof je je eigen persoonlijke sterrenhemel in je kamer hebt.

Ik herinner me nog dat ik als kind uren naar de sterrenhemel keek. Deze lamp doet me denken aan die tijd, maar dan in het comfort van mijn eigen huis. Het is echt een unieke manier om een beetje magie aan je ruimte toe te voegen.

Pros

 • Zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer.
 • Duurzaam gebouwd, dus het gaat lang mee.
 • Het sterreneffect is uniek en hypnotiserend.

Cons

 • De lamp kan voor sommigen misschien te fel zijn.

3. InnovaGoods 25W Magma Lavalamp Tafellamp

De InnovaGoods 25W Magma Lavalamp Tafellamp is een stijlvolle en opvallende lamp die zowel een decoratief object als een lichtbron kan zijn. Dit type lamp, ook wel bekend als een lavalamplamp, heeft een uniek ontwerp dat een rustgevend en betoverend visueel effect creëert.

Toon meer foto's

InnovaGoods 25W Magma Lavalamp Tafellamp - Rood

De 5 beste lavalampen: verlichting met een twist - TechGeek (12) Toon prijs

De lamp werkt door de warmte van een 25W lamp, die de gekleurde was binnenin de glazen fles verwarmt. Wanneer de was warm genoeg is, begint deze op te rijzen naar de top van de fles in verschillende vormen en snelheden, waardoor een “lava” effect ontstaat.

Het feit dat deze lamp 25W heeft betekent dat hij een vrij zacht licht uitstraalt, wat ideaal is voor het creëren van een ontspannende en gezellige sfeer in elke kamer. Ondanks zijn unieke en opvallende uiterlijk, is deze lavalamplamp ontworpen om een lange levensduur te hebben, dankzij de gebruikte materialen en de constructiekwaliteit.

Daarnaast is de InnovaGoods 25W Magma Lavalamp Tafellamp eenvoudig te gebruiken. Het enige dat u hoeft te doen is de lamp in een stopcontact steken en wachten tot de was opwarmt.

Met zijn unieke stijl en visuele aantrekkingskracht, kan de InnovaGoods 25W Magma Lavalamp Tafellamp een prachtige aanvulling zijn op elk interieur, en kan hij ook een bijzonder en gewaardeerd cadeau zijn.

Pros

 • Uniek Lavalamp-ontwerp
 • Perfecte hoeveelheid licht
 • Handig en compact formaat

Cons

 • Kan warm worden na langdurig gebruik.

4. MONDUO XL Lavalamp Incl. Afstandsbediening

De MONDUO XL Lavalamp met afstandsbediening is een uniek item om in huis te hebben. Stel je voor, je hebt een donkere hoek in je kamer die je wilt verlichten. Wat zou er beter kunnen zijn dan een lamp die niet alleen licht geeft, maar ook een aangename, relaxte sfeer creëert? En dat is precies waar de MONDUO XL Lavalamp goed in is.

Toon meer foto's

XL Lavalamp Incl. Afstandsbediening 3 Kwallen + 3 Vissen - Nachtlamp - Tafellamp - Bureaulamp - Geschikt voor...

De 5 beste lavalampen: verlichting met een twist - TechGeek (14) Toon prijs

Lavalampen bestaan al een tijdje, maar deze is anders. Het is niet zomaar een lavalamp, het is een XL lavalamp, wat betekent dat het groter en beter is dan je gemiddelde lavalamp. Het maakt een statement, trekt de aandacht, en geeft je kamer een warme, gezellige gloed.

En er is nog een ding dat deze lavalamp onderscheidt van andere lampen: de afstandsbediening. Hoe cool is dat? Je kunt de lichtintensiteit, kleur en zelfs het lavalamp-effect op afstand regelen. Zo hoef je niet eens van je comfortabele stoel af te komen om de lamp te bedienen. Ik herinner me dat ik vroeger altijd opstond om de lichten te dimmen. Nu kan ik gewoon achterover leunen en genieten van de show.

Maar wat misschien wel het allerbelangrijkste is, is de kwaliteit van de MONDUO XL Lavalamp. Het is gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. De lamp zelf is ook energiezuinig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over hoge elektriciteitsrekeningen.

Pros

 • Groot en opvallend, ideaal voor grote ruimtes.
 • Afstandsbediening maakt bediening supergemakkelijk.
 • Hoogwaardige, duurzame materialen gebruikt.

Cons

 • Mogelijk te groot voor kleinere ruimtes.

5. PartyFunLights – Lava Lamp Multi-Color LED

Deze lavalamp, met zijn vloeiende, betoverende bewegingen en stralende kleuren, biedt meer dan alleen verlichting.

De lavalamp maakt gebruik van LED-technologie. LED's zijn enorm duurzaam en energiezuinig, dus je kunt urenlang genieten van je lichtshow zonder je zorgen te maken over hoge elektriciteitsrekeningen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van de lamp, want LED's gaan langer mee dan traditionele lampen.

Toon meer foto's

- Lava Lamp Multi-Color LED - verandert van kleur - energiezuinige technologie - hoogte 34cm - incl. adapter

De 5 beste lavalampen: verlichting met een twist - TechGeek (16) Toon prijs

Wat het uniek maakt, is het multi-color aspect. Je kunt genieten van een reeks kleuren in plaats van vast te zitten aan één. Het is alsof je je eigen persoonlijke regenboog hebt, die met zijn kleuren speelt en pulseert.

Ik herinner me nog goed dat ik als kind gefascineerd was door de vloeiende, grillige bewegingen van de lavalampen. Het was als kijken naar een levend, ademend kunstwerk. Dit specifieke model heeft datzelfde gevoel van verwondering, maar voegt er een moderne draai aan toe met zijn kleurveranderende LED's.

Pros

 • Energiezuinig door het gebruik van LED-technologie.
 • Duurzaam
 • Het kleurveranderende aspect zorgt voor een levendig en veranderend lichtspektakel

Cons

 • De enige tegenvaller is dat de lichtintensiteit niet instelbaar is
De 5 beste lavalampen: verlichting met een twist - TechGeek (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5947

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.