Pankkipalvelut S-mobiilissa | S-Pankki (2024)

S-mobiili on maksuton S-ryhmän kaupan ja S-Pankin palvelut yhdistävä mobiilisovellus. Saat kaikki S-mobiilin palvelut käyttöösi S-Pankin verkkopankkitunnuksilla. Voit ottaa S-mobiilin käyttöösi toisen pankin verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, kun sinulla on tili ja verkkopankkitunnukset S-Pankissa.

Samalla saat käyttöösi myös turvallisen tunnistamisen, jonka avulla sekä S-mobiiliin että verkkopankkiin kirjautuminen ja maksujen vahvistaminen hoituvat helposti pelkällä sormenjäljellä, itse valitsemallasi tunnusluvulla tai Face ID:llä niissä iOS-puhelimissa, joissa on kasvojentunnistustoiminto.

Näin otat S-mobiilin käyttöön

Osio otsikolla Näin otat S-mobiilin käyttöön

Näin otat S-mobiilin käyttöösi

  1. Lataa S-mobiili puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi.

    Lataa S-mobiili

  2. Saat S-mobiilin käyttöösi Applen iPhone-puhelimilla sekä Googlen palveluilla varustetuilla Android-puhelimilla joko S-Pankin verkkopankkitunnuksilla tai toisen pankin verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jos olet S-Pankin asiakas. Turvallisuussyistä S-mobiilin voi ottaa käyttöön vain Suomessa.

Nyt voit merkitä S-mobiilin kautta myös erikoissijoitusrahastoja

Olemme tehneet rahastosijoittamisesta entistäkin helpompaa tuomalla myös erikoissijoitusrahastot S-mobiiliin merkittäviksi! Jatkossa voit siis merkitä esimerkiksi S-Pankki Metsä sekä S-Pankki Tontti- ja S-Pankki Toimitila -rahastoja myös S-mobiilissa*.

Tutustu rahastoihin

*Jos sijoittajatietosi eivät ole voimassa, sinun tulee täyttää ne S-Pankin verkkopankissa valitsemalla Asetukset > Omat tiedot > Sijoittajatiedot, ennen kun voit sijoittaa erikoissijoitusrahastoihin S-mobiilissa.

Osio otsikolla Toisen pankin tunnuksilla

Voit ottaa S-mobiilin pankkipalvelut käyttöön toisen pankin verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jos sinulla on jo S-Pankin tili ja verkkopankkitunnukset.

Jos sinulla ei vielä ole S-mobiilia lainkaan käytössä, toimi näin:

  1. Lataa S-mobiili puhelimesi sovelluskaupasta.

    Lataa S-mobiili

  2. Ota S-mobiili käyttöön pankkisi verkkopankkitunnuksilla, jolloin saat käyttöösi kaupan palvelut (Oma kauppa -osio). Jatka alla olevien ohjeiden mukaan pankkipalvelujen (S-Pankki-osio) käyttöönottoon.

Kun sinulla on jo S-mobiilin kaupan palvelut käytössä, toimi näin:

  1. Kirjaudu S-mobiiliin ja ota S-Pankin palvelut käyttöösi S-Pankki-osion etusivulta tai lukkosymbolia painamalla.
  2. Valitse tunnistustapa (voit tässä kohtaa tunnistautua toisen pankin tunnuksilla tai mobiilivarmenteella).
  3. Hyväksy ehdot ja ota S-mobiilin tunnistaminen käyttöön valitsemalla nelinumeroinen tunnusluku, sormenjälkitunnistautuminen tai Face ID (iOS).
  4. Jatkossa voit kirjautua S-mobiiliin helposti tunnusluvullasi, sormenjäljellä tai Face ID:llä.

Jotta saat S-mobiilissa käyttöösi S-Pankin palvelut, vahvistamme käyttöönoton tekstiviestivahvistuksella. Tekstiviestivahvistus lähetetään asiakastiedoissasi olevaan tekstiviestivahvistuksen puhelinnumeroon, jonka voit lisätä omiin tietoihisi S-Pankin verkkopankissa, toisen suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksilla verkkosivuillamme tai lähimmällä lähimmällä S-Pankin asiakaspalvelupisteellä.

Osio otsikolla Tunnusluvun uusinta

Oletko ottanut S-mobiilin tunnistamisen käyttöön, mutta et muista asettamaasi tunnuslukua? Nyt voit uusia S-mobiilin tunnusluvun maksutta toisen pankin tunnuksilla tai mobiilivarmenteella S-mobiilissa.

Näin uusit S-mobiilin tunnusluvun:

  1. Avaa S-mobiili-sovellus, sisäänkirjautumissivulta klikkaa Unohtuiko tunnusluku? -linkkiä
  2. Valitse tunnistustapa (voit tässä kohtaa tunnistautua toisen pankin tunnuksilla)
  3. Tunnistautumisen jälkeen aseta haluamasi uusi nelinumeroinen S-mobiilin tunnusluku
  4. Valmista tuli, nyt voit kirjautua S-mobiiliin uudella tunnusluvullasi!

Osio otsikolla S-mobiilin käyttöönotto uudessa laitteessa

Näin otat S-mobiilin käyttöön uudella puhelimella tai tabletilla

Oletko ostanut uuden puhelimen tai tabletin? Huomaathan, että S-mobiili tulee ottaa uudelleen käyttöön vaihtaessasi uuteen puhelimeen tai tablettiin. Käyttöönotossa tarvitset verkkopankkitunnuksiasi kokonaisuudessaan (käyttäjätunnus, tunnuslukutaulukko ja salasana). Sinulle lähetetään myös tekstiviestivahvistus käyttöönoton yhteydessä.

Näin otat S-mobiilin käyttöösi:

  1. Varmista, että tekstiviestivahvistukseen käytettävä puhelinnumerosi on ajan tasalla.
  2. Tarvitset käyttöönottoon S-Pankin tai jonkin toisen pankin verkkopankkitunnukset.
  3. Asenna S-mobiili puhelimeesi näiden ohjeiden mukaisesti.

S-mobiili on täyden palvelun pankki puhelimessasi.

S-mobiilin pankkiosiossa voit

  • tarkastella tilisi saldoa ja tilitapahtumia
  • maksaa laskuja helposti ja nopeasti
  • seurata korttitapahtumiasi ja muuttaa kortin turvarajoja
  • tarkistaa S-Etukortti Visan unohtuneen tunnusluvun maksutta. Ensimmäisen kerran jälkeen 1 €/kerta
  • säästää Säästäjällä päivittäisen rahankäytön yhteydessä ohjaamalla rahastoon 50 sentistä 5 euroon jokaisesta debit-korttitapahtumasta tai S-ryhmän ostoksista kertyvän Bonuksen
  • aloittaa sijoittamisen, ostaa rahastoja sekä selata S-Pankin rahastotarjontaa
  • tarkastella sijoituksiasi ja tehdä lisäsijoituksia
  • hakea S-Lainaa yksin ilman vakuuksia tai takaajaa 30 000 euroon saakka
  • tarkastella lainojesi tietoja ja tapahtumia, kuten seuraavaa maksuerää ja eräpäivää
  • siirtää rahaa omien tiliesi välillä
  • tarkistaa verkkopankin käyttäjätunnuksesi maksutta Minä-osiosta
  • tarkastella sähköisiä palkkalaskelmia suoraan S-mobiilissa, mikäli työnantajasi on tehnyt sopimuksen jonkun palkkalaskelman tarjoajan kanssa.

Kaupan palvelut

S-Pankin tai muiden pankkien verkkopankkitunnuksilla

  • Bonusostot– Katso paljonko Bonusta S-ryhmän ostoistasi on tulossa ja kuinka paljon sitä on kertynyt. Tarkastele omia ostojasi ostopaikkojen ja ketjujen mukaan.
  • Edut ja vinkit– Juuri sinulle kohdennetut edut ja etukupongit.
  • Kuitit– Kassa- ja takuukuitit tallessa sähköisessä kuittiarkistossa.
  • Omat ostot- Tarkastele omia ostojasi tuoteryhmien, tuotteiden, ostopaikkojen ja ajankohdan mukaan.

    Löydät myös bonustoimipaikat sekä niiden aukioloajat, reittiohjeet ja mahdollisuuden antaa palautetta toimipaikasta tai tuotteesta.

Säästäjä– Säästä osana arjen rahankäyttöä

Säästäjä on S-mobiilista löytyvä Suomen ensimmäinen mikrosäästämisen mobiilipalvelu, joka mahdollistaa säästöjen kartuttamisen helposti päivittäisen rahankäytön yhteydessä.

Tutustu Säästäjään

Usein kysyttyä

Lataa ensin S-mobiili puhelimesi sovelluskaupasta. Voit ladata sovelluksen joko Googlen palveluilla varustettuihin Android-puhelimiin tai Applen iPhone-puhelimiin. Huomaathan, että kaikista Huawein Android-puhelimista ei ole pääsyä Google Play -kauppaan. Näihin puhelimiin S-mobiilia ei toistaiseksi voi ladata. Jos S-mobiili ei näy puhelimesi sovelluskaupassa, tarkista sovelluskauppasi maa-asetukset ja aseta maaksi Suomi. Huomaathan, että S-mobiilia ei voi ottaa käyttöön Suomen ulkopuolella.

Tarvitset ensimmäiseen kirjautumiseen S-Pankin tai jonkin toisen pankin verkkopankkitunnukset ja sinun tulee olla asiakasomistaja tai kuulua asiakasomistajatalouteen. Jotta saat S-mobiilissa käyttöösi S-Pankin palvelut, vahvistamme käyttöönoton tekstiviestivahvistuksella. Tekstiviestivahvistus lähetetään asiakastiedoissasi olevaan tekstiviestivahvistuksen puhelinnumeroon, jonka voit lisätä omiin tietoihisi S-Pankin verkkopankissa, toisen suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksilla verkkosivuillammetai lähimmällä S-Pankin asiakaspalvelupisteellä.

Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä saat käyttöösi S-mobiilin tunnistamisen, jonka avulla voit jatkossa kirjautua sormenjäljellä, itse valitsemallasi tunnusluvulla tai Face ID:llä niillä iOS-puhelimilla, joissa on kasvojentunnistustoiminto.

S-mobiilissa voit tarkastella tilitapahtumia ja maksaa laskuja. Näet korttisi ja voit esimerkiksi muokata korttien turvarajoja ja tarkastella luottotapahtumia. Voit myös ostaa rahastoja ja seurata rahastosäästöjäsi sekä hoitaa laina-asioita. Voit myös tarkastella muun muassa bonustietojasi, sähköisiä kassa- ja takuukuittejasi ja sinulle tarjottavia etuja. Sähköiset kuitit näet, kun olet ottanut ne käyttöön S-mobiilissa tai S-käyttäjätilillä.

Oliko tämä vastaus hyödyllinen?

Kiitos vastauksesta!

S-mobiilia voi käyttää iPhone- ja Android-älypuhelimilla, joissa on käyttöjärjestelmänä iOS 15 tai Android 8.0 tai uudempi versio.

Varmistathan, että laitteesi käyttöjärjestelmä on päivitetty uusimpaan versioon. Suhtaudumme tietoturvaan erittäin vakavasti ja meille on tärkeää, että S-mobiilin käyttäminen on turvallista. Valitettavasti vanhemmat käyttöjärjestelmät eivät sisällä uusimpia turvallisuuspäivityksiä ja eivät ole yhteensopivia S-mobiilin kanssa muun muassa laitteiden käyttöjärjestelmien turvallisuuden takia.

Näin tarkistat puhelimesi käyttöjärjestelmäversion:
iPhone: Asetukset -> Yleiset -> Tietoja. Täältä löydät laitteen ohjelmistoversion ja puhelimen mallin.
Android (esim. Samsung Galaxy S10): Asetukset -> Tietoja puhelimesta -> Ohjelmiston tiedot

Näin päivität puhelimesi käyttöjärjestelmäversion:
iPhone: Asetukset -> Yleiset -> Ohjelmistopäivitys
Android (esim. Samsung Galaxy S10): Asetukset -> Ohjelmistopäivitys
Android (esim Nokia 3): Asetukset -> Järjestelmä -> Järjestelmäpäivitys

Oliko tämä vastaus hyödyllinen?

Kiitos vastauksesta!

Kun kirjaudut verkkopankkiin, vahvistat maksuja tai tunnistaudut S-mobiilin avulla erilaisiin palveluihin, näet tunnistautumisen yhteydessä kirjaimia ja numeroita sisältävän yksilöintitunnuksen. Tunnuksen tarkoitus on varmistaa, että tekemäsi tunnistautuminen on varmasti sinun tekemäsi.

Miten yksilöintitunnus toimii?

Kun olet esimerkiksi kirjautumassa verkkopankkiin, näet yksilöintitunnuksen verkkopankin kirjautumissivulla ja saman tunnuksen S-mobiilisi tunnistautumisnäkymässä. Jos tunnus on sama molemmissa näkymissä, voit huoletta hyväksyä tunnistautumisen.

Jos yksilöintitunnus ei täsmää, peruuta tunnistuspyyntö ja aloita tunnistautuminen uudelleen. Sinun ei tarvitse ilmoittaa tällaisesta tilanteesta meille. Jos tilanne toistuu useasti, olethan tällöin yhteydessä asiakaspalveluumme.

Jos et näe tunnistautuessasi yksilöintitunnusta lainkaan, päivitä S-mobiilisi uusimpaan versioon puhelimesi sovelluskaupasta.

Huomaathan myös, että yksilöintitunnus vaihtelee ja on aina erilainen jokaisella tunnistautumiskerralla.

Oliko tämä vastaus hyödyllinen?

Kiitos vastauksesta!

Voit kirjautua verkkopankkiin helposti käyttämällä S-mobiilin tunnistamista. Voit kirjautua näppärästi QR-koodin avulla tai käyttämällä verkkopankkisi käyttäjätunnusta.

Näet kirjautumisen yhteydessä kirjaimia ja numeroita sisältävän yksilöintitunnuksen. Näet saman tunnuksen myös S-mobiilisi tunnistautumisnäkymässä. Jos tunnus on sama molemmissa näkymissä, voit huoletta hyväksyä tunnistautumisen.Tunnuksen tarkoitus on varmistaa, että tekemäsi tunnistautuminen on varmasti sinun tekemäsi. Jos yksilöintitunnus ei täsmää, älä hyväksy tunnistautumista vaan peruuta tunnistuspyyntö ja aloita tunnistautuminen uudelleen.


QR-koodin avulla

  1. Mene verkkopankin kirjautumissivulle ja valitse kirjautumistavaksi S-mobiililla.
  2. Kirjaudu S-mobiiliin ja lue S-mobiililla tietokoneen näytöllä näkyvä QR-koodi.
  3. Vahvista kirjautuminen sormenjäljellä, Face ID:llä (iOS) tai tunnusluvullasi.


Verkkopankin käyttäjätunnuksella

  1. Mene verkkopankin kirjautumissivulle ja valitse kirjautumistavaksi S-mobiililla.
  2. Anna käyttäjätunnuksesi ja paina Kirjaudu sisään -painikkeesta
  3. Avaa S-mobiili ja valitse näytöltä Siirry tunnistautumaan. Tunnistaudu sormenjäljellä, Face ID:llä (iOS) tai tunnusluvullasi.

Oliko tämä vastaus hyödyllinen?

Kiitos vastauksesta!

Jos puhelinnumerosi on muuttunut, ilmoitathan meille uuden numerosi. Voit päivittää numeron seuraavasti:

Verkkopankissa

Kirjauduthan verkkopankkiin käyttäen tunnuslukutaulukkoa, jotta saat muutettua numeron myös tekstiviestivahvistuksiin. Tekstiviestivahvistusta tarvitset, kun otat S-mobiilin uudelleen käyttöön tai kirjaudut verkkopankkiin tunnuslukutaulukolla.

Muuttaessasi tekstiviestivahvistuksen puhelinnumeroa, tulee sinulla olla edelleen käytössäsi myös vanha puhelinnumerosi, johon lähetetään vahvistus puhelinnumeron muuttamisesta. Jos vanhaa numeroa ei ole enää käytettävissä, voit muuttaa numeron asiakaspalvelupisteellämme henkilökortin tai passin kanssa.

Verkkopankissa päivität numerosi näin:

  1. Valitse Asetukset -välilehdeltä Omat tiedot.
  2. Paina Päivitä tiedot ja tarkista samalla muut tietosi. Valitsemalla Seuraava, pääset päivittämään puhelinnumeron asiakastietoihisi.
  3. Numero pitää muuttaa vielä erikseen tekstiviestivahvistuksille. Valitse Asetukset -välilehdeltä kohta Vaihda tekstiviestivahvistuksen puhelinnumero.
  4. Päivitä numero ja valitse Jatka.

S-mobiilissa

Huomaathan, että S-mobiili tulee ottaa uudelleen käyttöön puhelinnumeron päivittämisen jälkeen. Käyttöönotossa tarvitset verkkopankkitunnuksiasi kokonaisuudessaan (käyttäjätunnus, tunnuslukutaulukko ja salasana). Sinulle lähetetään myös tekstiviestivahvistus.

  1. Suosittelemme, että päivität puhelinnumeron ensin verkkopankissa yllä olevilla ohjeilla. Muista kirjautua verkkopankkiin tunnuslukutaulukon avulla, jotta pääset päivittämään tekstiviestivahvistuksen numeron.
  2. Kun olet päivittänyt puhelinnumeron verkkopankissa, mene S-mobiilin Minä -valikkoon ja valitse Poista sovellus käytöstä.
  3. Avaa S-mobiili uudelleen puhelimessasi ja seuraa S-mobiilin ohjeita.

Toisen pankin tunnuksilla verkkosivuillamme

Pääset päivittämään tietosi Päivitä asiakastietosi -sivun kautta.

  1. Paina ensin Päivitä asiakastietosi.
  2. Valitse Päivitä muiden pankkien tunnuksilla ja kirjaudu sisään tunnuksillasi.
  3. Huomaathan, että turvallisuussyistä sinun tulee päivittää numerosi kahteen kohtaan. Päivitä numero yhteystietoihisi kohdassa Asiakastietosi ja tekstiviestivahvistuksiin kohdassa Tekstiviestivahvistuksen puhelinnumero.

Oliko tämä vastaus hyödyllinen?

Kiitos vastauksesta!

Huomaathan, että S-mobiili tulee ottaa uudelleen käyttöön vaihtaessasi uuteen puhelimeen tai tablettiin. Käyttöönotossa tarvitset verkkopankkitunnuksiasi kokonaisuudessaan (käyttäjätunnus, tunnuslukutaulukko ja salasana). Sinulle lähetetään myös tekstiviestivahvistus käyttöönoton yhteydessä.

Näin otat S-mobiilin käyttöösi:

  1. Varmista, että tekstiviestivahvistukseen käytettävä puhelinnumerosi on ajan tasalla.
  2. Tarvitset käyttöönottoon S-Pankin tai jonkin toisen pankin verkkopankkitunnukset.
  3. Asenna S-mobiili puhelimeesi näiden ohjeiden mukaisesti.

Oliko tämä vastaus hyödyllinen?

Kiitos vastauksesta!

Osio otsikolla Ehdot ja asiakirjat

Ehdot ja asiakirjat

Digitaalisten palvelujen ehdot (PDF, 132 kt)

Pankkipalvelut S-mobiilissa | S-Pankki (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6307

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.